Zelf budgeteren

Ook zelf kunt u veel doen om weer overzicht te krijgen over uw geldzaken. Hieronder hebben wij een aantal interessante links verzameld om u op weg te helpen met het maken van uw eigen budgetplan.

Persoonlijk budgetadvies van het nibud

Bespaartips van het nibud

Op de website www.berekenhet.nl. Hier kunt u allerlei financiële proefberekeningen uitvoeren. Reken bijvoorbeeld uit hoeveel vakantiegeld u volgend jaar ontvangt of hoe hoog uw WW uitkering zal zijn. Zo komt u in de toekomst niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Huishoudboekjes en kasboekjes

Op internet zijn veel gratis huishoudboekjes en kasboekjes te vinden, van heel eenvoudig tot heel uitgebreid. Op de website van wijzeringeldzaken vindt u een duidelijk overzicht.

Toeslagen of uitkeringen berekenen en aanvragen

Ook is het belangrijk om na te gaan of u recht heeft op een aanvullende toeslag of regeling. Hiermee kunt u uw besteedbaar inkomen wellicht verhogen. Surf hiervoor naar de volgende websites:

www.berekenuwrecht.nl

www.rechtopgeld.nl

www.belastingdienst.nl/toeslagen

www.rechtopbijstand.nl

Bespaartips

Om maandelijks uit te komen met uw budget is het van groot belang uw geld zo slim mogelijk uit te geven. Hieronder vindt u een aantal handige sites boordevol bespaartips.

www.tipsomtebesparen.nl

consuminderen.startpagina.nl

Verleidingen

Wordt u regelmatig telefonisch of aan de deur lastig gevallen met een aanbieding die u echt niet kunt laten liggen? Of ontvangt u veel ongevraagde reclame in de brievenbus? Daar kunt u iets aan doen. Om niet meer door telefonische gebeld te worden, meldt u zich aan bij het bel-me-niet-register via www.bel-me-niet.nl